Kryddigt grahamsbröd
I början av coronakrisen var jäst en bristvara och gick inte att få tag på någonstans. Men nu kan man äntligen börja baka igen!
Jag gillar verkligen gramhamnsbröd och brukar baka i form men jag har nu börjat med att baka bröd i en bred glasform och jag har blivit beroende av sesamfrön.
Här är mitt frukostbröd. Med brödkryddor, anis och fänkål, grahamsmjöl och såklart är brödet inpackat i sesamfrön.
Här kommer receptet:
25 gram jäst
5 dl vatten
2 rågade tsk salt
Grahamsmjöl och vetemjöl
Sesamfrön till garnering
Lös upp jästen i ljummet vatten. Rör i 1/3 grahamsmjöl och 2/3 vetemjöl ca. och salt och låt degen jäsa minst 1 timme.
Knåda degen lätt och lägg över i form. Strö på sesamfrön. Låt jäsa 45 minuter. Grädda i 180 graders ugn tills brödet är gyllene och låter ihåligt när du knackar på det.
God morgon!