Kryddigt grahamsbröd

I början av coronakrisen var jäst en bristvara och gick inte att få tag på någonstans. Men nu kan man äntligen börja baka igen!

Jag gillar verkligen gramhamnsbröd och brukar baka i form men jag har nu börjat med att baka bröd i en bred glasform och jag har blivit beroende av sesamfrön.

Här är mitt frukostbröd. Med brödkryddor, anis och fänkål, grahamsmjöl och såklart är brödet inpackat i sesamfrön.

Kryddigt grahamsbröd med anis och fänkål

Här kommer receptet:

25 gram jäst

5 dl vatten

2 rågade tsk salt

Grahamsmjöl och vetemjöl

Sesamfrön till garnering

Lös upp jästen i ljummet vatten. Rör i 1/3 grahamsmjöl och 2/3 vetemjöl ca. och salt och låt degen jäsa minst 1 timme.

Knåda degen lätt och lägg över i form. Strö på sesamfrön. Låt jäsa 45 minuter. Grädda i 180 graders ugn tills brödet är gyllene och låter ihåligt när du knackar på det.

God morgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *