Fabro
Korsningen Borgergade/Fredericiagade i vårt nya kvarter är en liten festplats i sig. Här finns ölbaren Black Swan med Londonstämning, speciellt AW fredagar där man står upp utanför baren och intar sin ”pint”. Mitt emot ligger en annan pub, typisk dansk ölpub, men inte bara ”gamla rävar” sitter utanför utan även yngre. Här serveras klassiska danska ölsorter.
Och så finns det Fabro
Kvarterets absolut populäraste trattoria med långa köer utanför och oftast fullsatt vid de små borden utanför.
Fabro har som sagt blivit otroligt populärt. Ingen bordsreservation utan man kan bara dyka upp. Innanför finns några enstaka bord och stolar och så finns det en ”bardisk” vid fönstret med utsikt mot de fina gula husen, Nyboder.
Charmigt med olika stolar, små bord och charmigt italienska småting.
På menyn finns bara pasta och endast 4 rätter. Pasta carbonara, vodka, cacio e pepe och pasta pomdoro. Alla kostar 85 kr styck. Till det kan man få smårätter som god focaccia för 30 kr och oliver etc. Hemlagad tiramisu finns också och den rekommenderas verkligen.
Vi bor ju bara ett stenkast från Fabro och har hittills hämtat ”take-away”. Jag som inte äter kött väljer alltid pasta pomodoro med perfekt kokt pasta och god aromatisk mild tomatsås. Inte för mycket, inte för lite.
Hemsida: Fabro.